lunes, 8 de diciembre de 2014

DIARI DE SEGUIMENT D'EN JOSEP. 3


 

 Al llarg de la primera setmana de desembre, la psicòloga d'APFEM ( la meva tutora) observa a Josep al centre educatiu com s'acorda en la reunió/ENTREVISTA realitzada abans.

De l'anàlisi conductual d'observació s'evidencia la importància d'aconseguir introduir el concepte "MIRAME" a la fi d'utilitzar-ho per cridar l'atenció sobre ell, fer una demanda a la tutora enlloc de llançar objetes, enganxades de cabell. Aleshores m'heu comunica per introduir aquesta tasca dins de les sessions.

Així que l'objectiu de la sessió individualitzada a casa d'en JOSEP fou

Utilitzar la palabra MIRAME, per a demanar atenció.

A continuació explique com l'introduirem utilitzant l'horari visual de fotos (alternància de tasca amb reforçador) i seguint l'organtització de la sessió com ell, la coneix. ENLLAÇ

La meva tutora, Jessica, s'ubica aprop i darrera d'en Josep, aquest assegut a la seva cadireta davant de la taula i jo, la pràcticant asseguda a prop d'ell per l'altre costat. Presente anomenant  les feines a fer i comencem. Quan la foto de l'horari simbolitza un reforçador, ella pronúncia MIRAME de forma insistent a la fi d'aconseguir que repetisca la paraula. Mentre, jo estic girada cap un altre costat sense prestar gens ni mica d'atenció fins que escolte a JOSEP que digui MIRAME per girar-me cap a ell manifestant entusiasme exagerat i expressant "QUE QUIERES"," QUÈ PASA " i passem a treballar el reforçador d'aquell moment (bebe, abrazo, pies...).

Al llarg de la sessió es provoquen situacions per repetir el procés citat abans. De vegades, Josep mira a Jessica mentre repeteix la paraula idó,  ella col·loca una mà seva  damunt de la mà dreta d'ell per  dirigir-la i acompanyar-la  cap a mi  a la fi      d'establir un contacte fisíc més la paraula MIRAME.

En els moments de reflexió d'aquesta sessió amb Josep es manifesta la importància d'aquest concepte MIRAME en la substitució de les conductes problemàtiques de demanda d'atenció per una adequada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario