sábado, 6 de diciembre de 2014

L'AUTISME DES DE DINS. Recomanació bibliogràfica.


 Vull compartir unes notes amb vosaltres sobre el llibre

DE CLERCQ, H. El autismo desde dentro. Una guía. (2012). Ávila. Autismo-ávila.


Aquest llibre consta de dues parts:

Primera part: l 'autismo des de dins.
Empra una redacció concisa, clara barrejant exemples vivencials amb el propi fill amb autisme , amb  altres nins amb autisme, d'altres mares i, en alguns fets  inclòs  comentant-los amb  especialistes teòrics d'aquest àmbit. Cada capítol recull un aspecte diferent (llenguatge, sentiments..)


Segona part: una guía
Ens aporta consells. pautes, exemples sobre necessitats bàsiques de la persona com alimentació,  autonomia, habilitats qüotidianes, entorn....  Per exemple la pàg 263 i sg ens detalla com es desenvolupa "l'hora de menjar" finalitzant amb unes pautes senzilles a tenir en compte. O, la pàg 328 i sg detallant aspectes d'una anàlisi de tasques  sobre les habilitats. O, la pàg 387, comentant el programa TEACCH,  tractament i educació per a nins amb autisme i altres dificultats comunicatives ( llibre comentat al blog del Pràcticum I).


 Personalment aquest llibre en fa reflexionar sobre la dificultat que tenim les persones "normals" per comprendre als nins amb autisme, veure les coses des de la seva manera de pensar  i, la necessitat d'aprendre amb profunditat de cada un d'ells tenint en compte que cada ser humá amb autisme és completament diferent a l'altre.

A la fi, un llibre a tenir en la pròpia biblioteca per llegir  on cada lectura nova ens aporta nous coneixements i, a profunditzar en ells.

No hay comentarios:

Publicar un comentario